Skjoldungerne

Vi mødtes ved spejderhytten kl 18.00, hvor bilerne blev pakket med udstyr og spejdere. Turen gik til Kvistgård i Nordsjælland, hvor Ravnetroppen har deres rede. Da vi ankom var Gruppe Loke og Grøndal Trop allerede mødt frem. Vi fik serveret en lækker gang aftensmad og skyndte os med at rejse vores telte, da vejrudsigten lovede regn. Vi har lige en udfordring med vores telte, da der var koks med vores stænger, men det lykkedes at få rejst tre telte. Resten af aftenen foregik i Ravnetroppen nye bålhytte, hvor der blev sunget og hygget, imens at regnen trommede på taget.

Næste morgen var der vækning kl. 7.00 og kl. 8.00 var der frisk bagte boller til alle. Ved flagparaden blev vi budt velkommen af Klaus, leder hos Ravnetroppen, vi fik Bjergløbstørklæder på, som er blå med hvid kant, således var vi alle 60 spejdere i samme "gruppe". Lørdagens program var som følger: Ulvene skulle på postløb, hvor de blandt andet skulle fremstille 4 musikinstrumenter, som de skulle bruge til deres musik duelighedstegn. Stifinderne skulle begyndt på Lejrkok, hvor de selv skulle planlægge en forret og en dessert, selv ud og handle, og selvfølgelig selv lave mad. Efter de havde været ude og handle, skulle de lave bålpladser og føre deres stifinderovne klar. De begyndte på maden kl. 16.00 og var næsten færdige med at spise kl. 18.00, hovedretten var gryderet med ris. Spejderne skulle lærer om kort og kompas, så de havde teori omkring kompasset og om hvordan kortene er opbygget, efterfølgende af praktiske opgaver, med kompaspejlinger og finde poster ude i skoven. Efter aftensmaden var der lejrbål, hvor der kom en musiker med hans guitar, og han spillede og sang, imens at ulvene spillede med på deres instrumenter. Da det blev sengetid, skulle spejderne sove i biuark, som de selv havde bygget, resten sov sødt i deres telte.

Søndag morgen var der havregrødsdyst mellem stifinderne og spejderne, hvor de blev vækket kl 7.00, og skulle tænde bål, så hurtigt som muligt og få kogt havregrøden. Efter flagparaden, skulle vi på udflugt, vi skulle ud og se Gurre Slotsruin, der lå 1 kilometer fra lejren. Da vi var hjemme igen, skulle stifinderne sløjfe deres bålpladser, og alle andre begyndte på at pakke grej, udstyr og telte sammen. Efter frokost blev der holdt afslutning, hvor ulvene fik deres duelighedstegn, og vi fik vores rigtige tørklæder på igen. Skjoldungerne skulle sænke flaget, som symbol på at de skulle arrangere Bjergløbet 2019.

Tak for denne gang, og tak til Ravnetroppen.

DEL PÅ: