Skjoldungerne

Bjergløb 2022

Hos Ravnetroppen

Storspejder, Nikolaj Lynge Paysen

Vi mødtes ved hytten for at pakke bilerne, så vi havde alt med til bjergløbet.
Da vi alle var kommet derhen, skulle vi i gang med at stille telt/bivuak op, så vi havde et sted at have vores ting og et sted at sove. Da vi havde stillet vores bivuak op, gik vi over for at få noget at spise.
Efter vi havde fået noget at spise, var der ikke mere på programmet for den første dag. Efter noget tid skulle vi til at børste tænder og sove.

Da vi vågnede op igen, skulle vi ikke lave morgenmad, fordi det fik vi, bare kunne gå op og få noget serveret for os. Efter vi havde spist, havde vi lidt tid til at hygge os, hvorefter der var flagparade.
Ved flagparaden fik vi at vide, at vi skulle have blå og hvide tørklæder på, og at vi fik nye patruljer, hvor vi var sammen med alle mulige fra forskellige patruljer. Vi skulle derefter ud at bruge kort i skoven, hvor vi i hver patrulje blev sendt ud for at finde nogle poster og for at prøve at bruge kort.

Da alle patruljer var færdige, var der pause indtil frokost. Frokosten blev lavet til os, men efter frokosten fik vi en opgave: vi skulle lave kanelsnegle i en feltovn. Så vi startede med at skaffe brænde og lave dejen til kanelsneglene. Da dejen var færdig, tog vi det brænde, vi havde og tændte 3 bål. Efter vi havde tændt bålene, fik vi dejen i, men fordi ovnen er varmest inde i bunden, skulle man huske at vende den en gang imellem, så nogle af kanelsneglene ikke blev brændt og de andre næsten ikke blev bagte overhovedet. Da alle var færdige, fik vi lov til at spise 2 kanelsnegle hver og gav 2 til lederne, så de kunne bedømme vores kanelsnegle.

Da vi havde lavet kanelsnegle, skulle stifinderne bruge ovnene til at lave deres aftensmad. Så skulle vi også til og i gang med at lave aftensmad, men da der ikke var plads til, at vi kunne lave mad i ovnene, skulle vi lave det over trangia. Men før vi kunne begynde med det, skulle vi have et kursus i sikkerheden, så vi ikke ender som en omgang stegt flæsk.
Da vi havde fået det kursus, skulle vi prøve at lave mad over trangiaerne, men for at det ikke alt sammen skulle gå op i hat og briller, blev vi nødt til at have en køkkenchef, der kunne holde styr på det hele, imens vi lavede mad. Da vi havde lavet al maden, skulle vi jo selvfølgeligt spise den mad vi lige havde lavet, så mens vi havde mere mad over trangiaerne, fandt nogle spisegrej, så de kunne komme i gang med at spise, imens maden faktisk var varm lidt endnu.

Da alle havde spist og alle heldigvis også var mætte, havde vi 1 times opvask foran os, som vi blev nødt til at få lavet det. Så vi begyndte at lave al opvasken. Og da vi havde lavet al den kedelige opvask, skulle vi til at finde på noget bålunderholdning til aften, men da ingen havde nogle ideer til bålunderholdningen, lod vi det bare blive tid til at der var bålunderholdning.

Til bålunderholdning fik vi at vide hvad folk havde lavet de sidste to dage, og der blev samlet op på hvad der generelt var sket. Derefter sang vi nogle sange, indtil det var blevet mørkt, og efter det skulle vi til at i seng. Så alle skulle børste tænder og gøre klar til at sove. Og vi fik lov til at ligge og snakke lidt, indtil lederne kom og sagde, at nu skulle vi sove.

Dagen efter vågnede vi op og skulle have morgenmad. Efter vi havde fået morgenmad, skulle vi til flagparade, hvor vi skulle tale om, hvad den sidste dag skulle gå med og hvad traditionen var til bjergløbet. Vi skulle op til Gurre slotsruin, og efter flagparaden skulle vi gå derover. Og hver gang der kom en bil, skulle alle råbe ”Bil bagfra!” eller ”bil forfra!”
Det var sjovt at se, om man kunne blive den første til at sige det, så snart man så en bil. Da vi var nået derhen, var vi der i en halv times tid, indtil vi bestemte os for, at man havde set det meste af slotsruinen og at man havde haft mulighed for at læse nok om den. Og derfor gik vi tilbage hjemad. Da vi var kommet hjem, var der frokost, og dem, der skulle være med til at hente, var kommet. Efter alle havde spist skulle vi til at pakke taskerne og køre hjemad.

DEL PÅ: