Skjoldungerne

Gruppeweekend 2015

Gruppeturen 2015
Traditionen tro, drog vi til Bjerghytten for at afholde årets gruppetur. Her blev spejderne indlogeret i en Shelter fredag aften, og for at de ikke skulle kede sig, fik de lov til at grave to Stifinder ovne ned.

Lørdag ankom ulvene lige til morgenmad, hvor spejderne havde lavet lækker havregrød, og her måtte mester skraver Jennifer virkelig vise, hvor godt hun kunne skrabe gryden ren for havregrød, så alle fik i passelige mængder.
kl. 9 blev der afholdt flagparade, hvor dagens program blev blev fremfremlagt, og spejderbørnene blev delt i to grupper, på tværs af grenene, og så var det ellers i gang.
De to hold knoklede løs på alle posterne, lige fra den længste kartoffel skæld, og til bagning af både boller og pebernødder, og en dertil hørende naturskål, som pebernødderne kunne være i. Falkeblikket skulle også bruges, når holdene selv skulle få øje på de ting, som de skulle huske i kims legen, fx grævlingen Pernille.
Vi har nu været ude hele formiddagen, og til nogens overraskelse, skulle frokosten også indtages udenfor, men hvad ellers, når den består af pandebrød bagt over bål, og fyld man kunne komme i. Efter frokosten var der fri leg, og her lærte ulvene, at sådan et ulvehyl, kan være ret nyttigt, når man skal snakke med en, der lidt langt væk, og man kan ovenikøbet også finde personen, ved at lytte efter hylet.
Til aften blev der igen traditionen tro, serveret flæskesteg, brune og hvide kartofler med brun sovs, og til dessert en lækker risalamande med kirsebærsovs. Med fyldte maver og glade smil, mangler der kun en ting til aftenen, nemlig underholdning, sang og gnasken af hjemmebagte pebernødder.
Søndag var sidste dag på turen, så den foregik med oprydning af hytten, et par sidste poster, som bl.a. bestod af tovtrækning, med en lidt kæphøj Stor spejder, som lærte hvad det vil sige, når man undervurdere ulve, og ene mand vil trækkes af alle ulvene.
Til sidst var der flagparade, hvor der blev sagt tak for den gode stemning og en god tur, og sidst men ikke mindst, blev der uddelt læderlapper for årets tur.

DEL PÅ: