Skjoldungerne

Uniformsvejledning

Korpsmærke skal altid bæres. Sidder i venstre side ved hjertet.

Danmarksmærke skal bæres ved udlandsture.

Duelighedstegn må bæres indtil man rykker op til næste aldersgren, disse kan dog gemmes og syes på et lejrbålstæppe.

Grenmærket viser hvilken gren man tilhører.

Ridder- og væbnersnor bæres om højre skulder.

Mærker fra ture må side ind til næste tilsvarende ture, dvs. sommerlejrmærke må bæres frem til næste sommerlejr, korpslejrmærke må bæres frem til næste korpslejr osv.

DEL PÅ:

Som spejder i De Gule Spejdere i Danmark bærer man uniform. Det er for at signalere et sammenhold, der går på tværs af alder, status og køn. Lederen og spejderen har den sammen uniform på. Uniformen skaber en fællesskabsfølelse både i det daglige, men også med korpset og andre spejdere, lokalt og globalt.
 
Uniformen er et praktisk stykke tøj. Den består af en kaki skjorte, med gruppens tørklæde, som alle er forskellige. Ledere der har taget Woodbeadskursus har ret til at bære Gilwelltørklæde og Woodbeads.  Om sommeren går vi i korte bukser og det gælder både spejderen og lederen. Hertil hører lange kaki strømper med rød/hvide opslag. Når vejret bliver koldere, trækker vi i lange bukser, der holdes i grønne, kaki, mørke nuancer. Militærbukser er meget ilde set. Til uniformen hører De Gule Spejderes bælte som en selvfølge.
 
Som det eneste korps i Danmark anvender vi emaljekorpsmærker der alle er nummererede. De ejes af korpset, og udlånes til spejderen, så længe man er medlem.
 
De Gule Spejdere forhandler derudover forskellige produkter med logo på. Se depot.