Skjoldungerne

Gruppens årlige gruppetur er en gammel tradition, hvor der bliver julehygget og lavet spejderaktiviteter.

Vi mødtes fredag ved hytten, hvor bilerne hurtigt blev pakket og vi kørte til FDF´s hytte på Hejdesvej 38 i Ringsted, hvor første aktivitet var at lave (u)hyggelige græskar lygter.

Næste morgen blev vi vækket af vores formand, som havde lavet havregrød, som blev indtaget med største velbehag. Kl 9.00 blev flaget hejst og dagens aktiviteter skulle starte. Vores 3 stifindere og 9 ulve blev delt i to patruljer, og skulle starte med at fremstille en drage, som skulle med ud på et sporløb efter frokost. På forrige spejdermøde, havde vi lavet papmache hoveder af en ballon og aviser, denne blev sat på en rafte, også var det op til patruljerne, at bruge deres fantasi til at udsmykke dragen med maling, papirklip, snor og havde de ellers kunne finde på.

Da frokosten var blev spist, havde en af vores aktive ledere lagt et lille sporløb ud på grunden med et par poster, der skulle løses, blandt andet kimsleg og morse. Hen ad eftermiddagen, samlede vi alle inden for, og der var konkurrence i, hvem der skulle skrælle den længste kartoffelskræl.Bagefter skulle der laves julepynt, så vi kunne pynte op til julemiddagen, har blev der lavet julestjerner, piberenserfigurer, små rensdyr og meget mere og i mellem tiden var et par ledere, med formanden i spidsen, gået i køkkenet, hvor der begyndt at dufte brunt og brændt, da vi skulle have flæskesteg, kartofler, brunede kartofler, rødkål, surt og brun sauce. Julebordet blev pyntet op, imens patruljerne var blev sendt uden for, for at lege.

Julemiddagen blev serveret i tonerne til klassisk dansk julemusik, og stemningen var lige så god som sværret på flæskestegen var sprød. Efter middagen skulle vi selvfølgelig har risalamande, og her begyndt den vilde mandeljagt, for at vinde året mandelgave, og her var Mang den heldige, som vandt et par rigtig fede vinterstømper. Aftenen blev afsluttet med et lille lejrbål, hvor der blev fortalt historie, sunget sange og vi fik snakket om næste års sommerlejr, som er en 7. korpslejr, som de gule spejdere afholder.

Næste morgen blev vi vækket af vores formand, som havde lavet havregrød, som igen blev indtaget med største velbehag. Kl 9.00 blev flaget hejst og dagens aktiviteter skulle starte. Vores gruppeleder tog både patruljerne og de øvrige ledere, med ud på et woodcraft kursus, som går ud på at kunne kende forskel på skovtræer og buske. I mellem tiden blev hytten gjort ren, og bilerne blev pakket. Kl 11.00 blev resultatet af konkurrencen offentliggjort og flaget blev nedhalet, hvorpå vi kørte retur til vores hytte og fik pakket ud.

DEL PÅ: