Skjoldungerne

10 af gruppens pionere og ledere tog turen til England, nærmere betegnet Newbury, for at deltage i Eurocamp18. Her lå vi på lejre med andre spejdere, der er medlem af WFIS (World Federation of Independent Scouts). Vi var omkring 1600 spejder fra hele verden.

Beretning fra vores gruppeleder

Eurocamp18

Pionerernes sommerlejr gik i år til England, hvor der blev afholdt Eurocamp som er en fælles sommerlejr for WFIS Europa, men med gæster fra lande uden for det europæiske område. Alt i alt lidt over 2000 spejder fra 23 forskellige lande heraf 220 fra Danmark. Det var sjovt at møde gamle vender og under lejren blev der også knyttede nogen nye venskaber. 

Men før vi kunne nå så vidt skulle vi jo først til England. En rask lille køretur på omkring 1600 km der ville gå igennem 6 forskellige lande.

Vi kørte fra spejder hytten fredag morgen kl. 0030, det er det der normalt hedder halv et om natten. Mod Belgien, hvor vi kunne sove i en garage hos en af Margons venner. Vi ankom sidst på eftermiddagen, hvor vi fik bevæget benene med en lille gå tur for at se og gå på resterne af en romersk vej. Det var en oplevelse.

Tidligt næste morgen forsatte turen mod lejren. Det gik efter planen bortset fra den lille hage at formandens køretøj kom meget før af færgen end kampvognen og vi skulle jo helst køre sammen. På et tidspunkt havde det lille lyn 25 minutters forspring, men formanden kørte til et stort slot, som var nemt at finde. Så efter et glædeligt gensyn og noget frokost kom vi godt af sted igen.

Vel ankommet til lejren begynde vi på lejrslagning. Der blev slået telte op og bygget en gammelmandsild, da kravet fra brandmyndighederne var at der skulle være luft imellem ilden og jordoverfladen, så det måtte vi overholde. De første par dage gik med opbygning af vores lejrplads.

Tirsdag var første udflugts dag. Der var en del ture at vælge imellem, men vi valgte at tage afsted alene og besøge Duxford flymuseum, et sted jeg kun har besøgt om vinteren. Det var en hel anden oplevelse, at se det om sommeren, hvor der var veteranfly i luften og stedet bare summede af liv. Det kan være jeg skal komme med en beretning senere, da stedet for mig ville være at sammenligne med at slippe en labrador løs i en pølse butik, så vi ville hurtig løbe tør for plads.

Onsdag gik med lejr aktiviteter og med at pleje gamle venskaber og få skabt nogen nye. Næsten alle dage bagte vi rugbrød i vores feltovne. Selv om der var mulighed for at købe færdig mad, havde vi valgt selv at lave mad, et valg vi blev meget glade for. Vi havde en del spejder forbi for at se, hvordan vi lavet mad og på hvad vi havde bygget, her blev der også kikket på Jens Langknivs bygnings værker.

Torsdag var for mig den helt store dag. Vi skulle på tur og det var til Brownsea Island. For dem der ikke ved hvilken betydning den ø har for spejderbevægelsen skal jeg gerne komme med en opfriskning. Da BP fik ideen til spejderbevægelsen afprøvet han sine ideer på en lejr med 20 drenge 10 fra velstillede familier og 10 drenge fra ikke så velstillede familier. Den lejr foregik på Brownsea Island resten er jo historie. Vi var på lejrpladsen på årsdagen for den oprindelig lejr. For mig var det stort at stå på stedet hvor det hele startede, og bestemt en af de største oplevelser jeg har haft som spejder.

Fredag gik med at bryde så meget af lejren ned, som vi kunne, da vi lørdag helst skulle være ude af lejren kl. 0900 om morgen for at nå færgen. Aftensmaden var et sammenskud gilde hvor Langknivene og en af Jespers venskabsgrupper og Skjoldungerne gik samme om maden. Jesper lavede en halv helstegt pattegris og alle grupperne kom med noget tilbehør til et fælles ta´ selv bord. Igen præsterede Jesper et fantastisk stykke kød til stor overraskelse hos de engelske spejder, der var dybt imponeret.

Hjemturen gik bedre ind frygtet, med meget lidt kø og et stop igen i Belgien for en kort pause til mad og søvn og kun 33 timer efter vi rullet ud af lejrpladsen, var vi hjemme igen og fik tømt bilen hurtig og effektiv, men hvad !! Vi har jo med spejdere at gøre, som har prøvet det før.

Tak for en fantastisk lejr og en virkelig lækker uge. 

GL/TL René

 

    

DEL PÅ:

Tjek hjemmesiden Eurocamp18