Skjoldungerne

Sommerlejren 2015

Sommerlejeren gik i år til Tyskland, hvor vi havde arengeret at holde den sammen med en tysk gruppe.
Det betød b.la. at der var en del mere sang, end der normalt er  om lejerbålet. Både to stemmet og med tre guitarer. Men en masse god sang er jo ikke nok for Rene, så han havde arengeret, at der skulle bygges bioak flager, hvilket resulterede i, at hele lejerpladsen flød med spejdere, blå plast og meget klistrede tape. Og da vejret bød på udfordringer i form af regnvejr, var det nærlæggende for spejderne, at flytte ind under den hjordte, som tyskerne havde sat op.
Men Rene stopper ikke her. Foruden at vore kære spejdere skulle tegne et kort over hele det område, som lejerpladsen var en del af, og sammen med tyskerne, lave hver deres dåsekomfur, var der selvfølgelig op too standart og båltænding med havregrød på under 10 min og aftensmad. Ja så skulle de også stå for pandekager.
De kære spejdere skulle lave dejen, og derefter forklare og vejlede pfardfinderne (de tyske spejdere) i kunsten, at bage pandekager over bål, for det havde de ikke prøvet før. Og sikken et hit! Man bliver nemlig sulten af at være på sommerlejer, så spejderne vendte pandekager i vildskab! Imens at den ene pfardfinder afløste den anden.
Pfardfinderne har en lidt anden tilgang til b.la. mærker og patrulje orden, fx for at få et kokke mærke, skal de havde hjulpet til i køkkenet i en weekend, hvor vores spejdere både skal lave en treretters menu og skrive en kogebog. Så mon ikke de er godt på vej til kokkemærket i Tyskland, efter en dejlig sommerlejr med Skjoldungerne.

Spejderlige hilsner Mtci

DEL PÅ: